Mobilklíma Kaposvár

Mobilklíma

Beszerelést nem igénylő, ezáltal olcsóbb!

Ne lepődjünk meg, hogy a telepítók, szerelők nem ajánlják, (hisz ezen nincs hasznuk) viszont ha megfelelő helyre kerül, sok örömet okoz!

Elgondolkodtató, hogy Japán, Amerikai és Német kutatómérnökök csapata dolgozik évről évre a fejlesztésükön, hogy minél kisebbek és halkabbak legyenek, addíg az „egyszerű magyarhoni de nagytudású mekkelek” szerelő egy kézlegyintéssel leminősíti. -Majd Ő hoz jobbat-címszóval, és ugye mivel nem az ő zsebére megy a játék, a szimpla ötletből 3-5 szörös költség lesz.
A mobil klíma telepítése egyszerű, nincs helyhez kötve, variálható, könnyen kezelhető, jó energiakihasználás, könnyű karbantartás, mosható váz jellemzi. A mobil klímákat általában csak egyetlen helyiség (kb. 25-35 m2-ig) kiszolgálására alkalmazzák, pedig nem erre lettek tervezve.

A Mobil klímák – mint ahogy a nevükben – akkor lesznek megbecsült berendezések, ha ezeket több helyen is tudjuk használni!

Feleslegesen áll az üres lakásban, ha nem visszük magunkkal a nyaralóba, vagy a nyaralásra… Mobilizálható ezenkívül két szoba között is, ha abban tartózkodunk, amit hűteni szeretnénk.

A mobilklíma az alábbi helyek légkondicionálására alkalmas:

Közepes méretű helyiségek (kb. 25-40 m2-ig) fsz. és tetőtéri lakások, üzlethelyiségek, orvosi rendelők, nappalik, olyan helyiségek, amelyekben építészeti változásokat nem lehet végrehajtani, üdülőkben, hétvégi házakban, olyan szobákban, ahol a levegő változására érzékeny (allergiás vagy asztmatikus betegséggel élő) emberek tartózkodnak.

Mobil klíma Kaposvár

A mobil egycsöves klímaberendezéshez szükséges egy konnektor, és egy ablak v. egyéb nyílás (akár a falban), a levegő kivezetését szolgáló cső számára. Ezen a csövön keresztül kerül ki a kondenzációs hő a helyiségből. Érdekes megoldás, ha parapetes konvektorunkat néhány csavar oldásával félretesszük, (tavasztól késő őszig) és a falban maradt csonkra pontosan illeszthető a mobilklíma gégecsöve!

A hűtésnél kivált kondenzvizet pedig  a korszerűbb készülékek elpárologtatják a kültérbe a csövön keresztül, vagy egy kis tartályban fogjuk fel amit a működéstől függően folyamatosan ürítenünk kell. A berendezés a szoba belső levegőjét keringteti.

A mobil kétcsöves klímaberendezés esetében két fali kivezetés szükséges: egyik a külső levegő számára, a másik a felmelegített, eltávozó levegő számára, mivel a kondenzációs hő elvezetéséhez a helyiség levegője helyett meleg külső levegőt vesz igénybe. Így a készülék teljes hűtési teljesítménye a helyiségre fordítódik, jelentősen megnövelve annak hatásfokát. Ezenkívül nem csökken a helység légnyomás értéke sem, ill. frisslevegő adagolásával szellőztetésre is alkalmas, ami fontos a jó közérzethez. Ez utóbbi funkciót csak a legmagasabb árkategóriájú Split berendezések tudják, nem kevés plusz költséggel!

A MOBIL SPLIT KLÍMA a mobil klíma berendezések közül a leghatékonyabb hűtést biztosítják. Hasonlóan a telepített split (osztott) klímaberendezésekhez ezek a berendezések is két részből állnak, egy beltéri illetve egy kültéri egységből. A két egység fixen össze van kötve, a kötés néhány típusnál oldható. A kültéri egységet a klímatizálandó helyiségből ki kell tenni, bent csak a beltéri egység maradhat.

Általában ezen berendezésekhez adnak tartó konzolt amire ráhelyezhetjük a kültéri részt. Mobil jellegük abból adódik, hogy amennyiben a kötést nem bontjuk meg, szakszerviz nélkül áthelyezhetjük a berendezést az egyik helyiségből a másikba.

Zajszintjük magasabb a telepített split klímákénál. A mobil klímaberendezéseket általában olyan helyre javasoljuk, ahol más típusú berendezés elhelyezésére nincs lehetőség !!

Klímát keres?

Ismerje meg az RPontot Kaposvárott, a 30 éve megbízható klímatechnikai szakértőt! Kattintson és fedezze fel kiváló minőségű termékeinket!